Päivyt Niemeläinen - Maalauksia

Etusivu / Front page

Ajankohtaista/Current

Media / Publicity

Näyttelykuvia/
Exhibition images

Galleria / Gallery

CV

Palkinnot/Awards

Teosmyynti/Work sales

Yhteydenotto/Contact

Linkkejä / Links

Päivyt Niemeläinen

Päivyt Niemeläinen (Kuva: Ali Amin)

Kuva: Ali Amin

Olen kotoisin Liperistä. Äitini suvun historiasta on tietoja 1600-luvulta lähtien karjalaisen kulttuurin sydänalueilta Räisälän seuduilta, isäni sukutausta on Pohjois-Karjalassa. Asun ja työskentelen Helsingissä Töölössä, mutta kesäpaikkani sijaitsee lapsuusmaisemissani Karjalassa.

Valmistuin tekstiilitaiteilijaksi ja filosofian maisteriksi, kuvataideopintoja suoritin Alfa-Art taideoppilaitoksessa ja aikuisopistoissa.

Olen valmistanut uniikkitekstiilejä, neule- ja painokangasmalleja, tehnyt julisteita sekä toiminut julkaisujen suunnittelijana ja taittajana. Taidemaalaukseen perehdyin seitsemän vuotta Matti Sääsken oppilaana, jolloin paneuduttiin mm. erilaisiin tekniikkoihin. Hannu Kaupin oppilaana työskentelin erityisesti henkilökuvauksen parissa viisi vuotta. Vanhojen mestarien maalaustekniikkaa opiskelin Eila Ekman-Björkmanin oppilaana.

Olen itse kehittänyt reliefimaalaustekniikan, jonka koen hyvin haasteelliseksi. Siinä etsin tasapainoa plastisen muodon ja maalauksen muodostamaan kokonaisuuteen. Näistä töistäni koostui näyttely "Yön valot" (2007). Maalaan pääasiassa öljyväreillä, teen myös akvarelleja. Kuvailmaisun vanhimpia menetelmiä käyttäen toteutin työt näyttelyyn "Requiem nuorelle elämälle" (2006), jolloin maalasin väripigmenteillä sideaineena verivesi ja graafisten osien piirtimeksi leikkasin ruokoa.

Kuvailmaisuni taustana on luonto, sekä konkreettisena että abstraktisena. Maalaan mielelläni myös muotokuvia, sillä ihmisten karakteristiikka on mielenkiintoni eräs kohde.Copyright © Päivyt Niemeläinen.
Kaikki oikeudet pidätetään.

web stats